RICETE PER L’ESTATE DEL 2020
Liquori fati in casa.
Lavar 25 foie de basilico, 3 scorze de limon grosse; un quarto de eto de zucaro (o anche meno) e meter el tuto in una botilia de un litro, completar con una bona trapa non tanto forte de gradazion e lassar sul sol per un mese e mezo.
Lavar una naranza nedia/granda, traforarla, conservando el sugo in una bacinela sotostante, riempirla de chichi de cafè e meter el tuto in una botilia de un litro col colo largo zonytandoghe el sugo e l’acool denaturato. Zucaro a volontà. Lassar a mezo sol per un mese.
Meter in una botilia de un litro 2 bastozini longhi de liquirizia, un bic de zucaro e riversar circa un litro de alcool denaturato. Lassar do mesi a mezo sol.
La stessa roba de prima ma metendo 2 rametti de salvia lavai in precedenza con el sugo de do limoni in una botilia de trapa de quasi un litro. Lassar sul sol un’estate.